Rally Team Mejer tog hul på efterårssæsonen – Kongen af Munkebjerg er tilbage på tronen.

Fredag aften, den 9. august, kom de to hurtige Volvo 242 Turbo fra Rally Team Mejer for første gang i aktion i weekenden, da Tvilum/Birch Rallyshow blev kørt Fårvang imellem Aarhus og Viborg.

Der var set frem til både en effektiv test af teamets to biler, samt forberedelse til weekendens anden udfordring, Munkebjerg Hillclimb, som blev kørt på den udfordrende Munkebjergbakke, som går fra Vejle Fjord til Munkebjerg Hotel på toppen af bakken.

Rallyshowet i Fårvang blev desværre, for Heino Mejer og Bo Mølgaard i den ene af teamets biler, ikke til det de havde håbet på. Allerede på den første af fire heats, fik de mekaniske problemer, da gearstangens forbindelse til gearkassen knækkede, og ikke kunne repareres i pausen imellem heatene. Der var værkstedsarbejde i sigte, inden søndagens udfordringer på Munkebjerg.

De mange tusinde tilskuere ved Fårvang Rallyshow følger Kurt Mejer og Steen Bøgelund på en hurtig runde

Kurt Mejer og Steen Bøgelund fik derimod bilen med i mål, og sluttede efter sikker kørsel på en 6. plads i den historiske klasse, og som nr. 36 generelt af de 60 startende biler.

Søndag den 11. august var turen så kommet til den udfordrende Munkebjergbakke. Heino Mejer havde fået sin bil gjort klar til dagen, og teamet stillede denne gang om med tre biler. De to kendte Volvo 242 Turbo, kørt at Heino Mejer og Kurt Mejer, og nu med den tredje bil i teamet, den totalt nyrenoverede Volvo 480, som Rene Mejer har brugt nogle år på at renovere helt fra bunden. Hver en møtrik i bilen har været afmonteret, og alt er blevet renoveret, så den i dag stort set fremstår som en fabriksny bil.

Rally Team Mejer stillede til Munkebjerg Hillclimb op med tre biler

Heino Mejer er tidligere blevet kaldt Kongen af Munkebjerg, da han både i 2016 og 2017 vandt generelt på Munkebjerg Hillclimb. I 2018 ville det mekaniske ikke som Heino Mejer ville, og han måtte kaste håndklædet i ringen.

I 2019 udgaven tog han så revanche, og kunne køre i mål efter 3 heat som generel vinder for 3. gang. Kurt Mejer gav den også gas, og sluttede på en 5. plads i sin klasse, og kunne tage hjem til Horsens med en generel 8. plads. Desværre måtte debutanten, Rene Mejer trække sig ud af gamet, allerede efter den første træningsomgang med en mekanisk defekt.

Der var champagnesprøjt til Heino Mejger på toppen af podiet ved Munkebjerg Hillclimb.

Alt i alt har det været en weekend for Rally Team Mejer, som både har budt på nedture, timer på værkstedet, men mest at alt på en god familiedag på Munkebjergbakken, hvor kongen af Munkebjerg vendte tilbage til tronen.

/Rally Team Mejer