Rally Team Mejer placeret helt i top på hjemmebane.

Lørdag den 27. maj, lagde Juelsminde halvøen veje til 2. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Det var området imellem Vejle, Juelsminde og Horsens, som måtte stå for tur til årets østjyske afdeling.  På hjemmebane, var det vigtigt for Rally Team Mejer at vise teamflaget på bedste måde, så det var et hold meget opsatte kørere og co-drivere, der stillede op til weekendens opgaver på de lokale veje.

Heino Mejer og Bo Mølgård på vej mod den flotte top 3 placering i Juelsminde. (Foto: Alex Rasmussen, RallyFoto.dk)

Efter succesen ved 1. afdeling af det danske mesterskab, hvor Heino Mejer og Bo Mølgård kom hjem med en flot 2. plads i kampen om Danmarksmesterskabet, var både bil, kørere og servicemandskabet opsatte på at alt skulle fungere, så den gode placering i mesterskabet kunne forsvares.

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen kørte sig til en flot generel 10. plads i det krævende rally på Juelsminde halvøen.
(Foto: Alex Rasmussen, RallyFoto.dk)

Heino Mejer og Bo Mølgård på vej mod den flotte top 3 placering i Juelsminde.  (Foto: Alex Rasmussen, RallyFoto.dk)
For teamets andet mandskab, var der også point at kæmpe om. De kører selvfølgelig også for det samlede mesterskab, men en udgangsplacering som nr. 21 gav ikke de store forhåbninger om at rykke frem i feltet. Resultaterne i 2. afdeling blev dog langt over forventning.

26 graders varme udenfor, og op til 45-48 graders varme inde i bilerne var mindst lige så stor en udfordring som konkurrenterne. Varmen bevirkede bl.a., at Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen havde problemer med brændstoftilførselen, og flere gange under nedbremsninger gik i stå, da der åbenbart dannedes luftbobler i brændstofslangerne, så bilen ikke fik det brændstof den havde brug for.

På trods af varmen, og problemerne med bilen, startede Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen ud med høj fart, og kunne på første hastighedsprøve køre sig ind på en generel 17. plads. Farten i bilen skulle dog vise sig at være langt bedre hen igennem løbet, så Kurt og Vagn Åge kunne smykke sig med en top 10 placering da løbet var slut. En 10. plads i det hurtige felt er helt godkendt, og er den bedste placering til Kurt Mejer i mange år.

Endnu bedre gik det for Heino Mejer og Bo Mølgård. Selvom de på hastighedsprøve nr. 1 havde en lille afkørsel, lå de på en tredje plads da alle biler havde været igennem. Det skulle vise sig at være der de hørte hjemme i dette rally. Hele løbet igennem, kæmpede de en brav kamp om sekunderne med den flerdobbelte danmarksmester Kenneth Madsen, som har Mette Feldthaus fra Horsens i co-driver sædet.

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen kørte sig til en flot generel 10. plads i det krævende rally på Juelsminde halvøen.  (Foto: Alex Rasmussen, RallyFoto.dk)

Halvvejs i løbet, lå Heino Mejer og Bo Mølgård stadig på en generel 3. plads, med Kenneth og Mette få sekunder efter på 4. pladsen. To prøver fra mål var forskellen indsnævret til 14 sekunder, så der skulle gives fuld gas, dog med en sikkerhedsmargin, for ikke at sætte det hele over styr med en afkørsel.

Missionen lykkedes, og Heino og Bo kunne køre i mål på en generel 3. plads i løbet. Det er første gang en historisk to hjuls trukket bil har blandet sig i toppen ved et DM – løb, så det var et stolt og svedigt par der ved mål besteg podiet for at modtage hyldest, pokaler og blomster.  Desværre måtte Kenneth Madsen og Mette Feldthaus udgå på den sidste prøve. Ærgerligt, når kampen op placeringen igennem hele løbet havde været snæver om de dyrebare sekunder.

Desværre var det kun 31 biler til start i det ellers rigtigt gode og udfordrende rally på de små veje på Juelsminde halvøen.