Rally Team Mejer melder sig klar til Juelsminde-Rally Den Jyske Sparekasse – 2. afd. af DM.

Juelsminde halvøen lægger veje til 2. afdeling af Danmarksmesterskabet.
Den 27. maj, køres 2. afdeling, af det danske mesterskab i rally, Juelsminde-Rally Den Jyske Sparekasse. Det er Juelsminde halvøen, med området imellem Vejle, Juelsminde og Horsens, som lægger veje til årets østjyske afdeling.

Heino Mejer og Bo Mølgård kørte en 2. plads hjem i 1. afd. af DM rally 2017, Cimbern Rallye i Tyskland. (foto: rallypics.dk)

Heino Mejer og Bo Mølgård skal forsvare deres 2. plads fra 1. afdeling
Efter succesen ved 1. afdeling af det danske mesterskab, der i april blev kørt i det tyske Cimbern Rallye i den nordlige del af Tyskland, melder Rally Team Mejer sig atter med to biler, helt klar til årets første DM rally i Danmark.
For Heino Mejer, Horsens og Bo Mølgård, Barrit i den ene af de to hurtige Volvo 242 Turbo, og Kurt Mejer, og Vagn Åge Hansen i den anden, handler det om at forsvare deres placeringer fra 1. afdeling. De ligger aktuelt placeret på en flot generel 2. plads, mens Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen indtager 21. pladsen.

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen på en af de meget ujævne grusveje i første afd. af Danmarksmesterskabet i rally i Tyskland.
(foto: rallypics.dk)

Nye mesterskabsregler for DM i 2017
At det for Heino Mejer og Bo Mølgård overhovedet kan lade sig gøre at ligge så højt i mesterskabstabellen, skyldes bl. a. den mesterskabsstruktur, som Dansk Automobil Sports Union (DASU) har indført i 2017.
Hvor man tidligere har kørt om det officielle Danmarksmesterskab i fire klasser under Dansk Idrætsforbund (DIF) udskrives der i 2017 kun et Dansk Mesterskab i DIF regi.
Mesterskabet køres på tværs af alle klasser der findes i dansk rally, inkl. de to historiske klasser. Et finurligt pointsystem gør at en svagere bil i de ”små” klasser kan konkurrere med de hurtigste firehjulstrukne biler med væsentlig mere motorkraft.
Klasseinddelingen i dansk rally følger stort set den internationale klasseinddeling, hvor det tages hensyn til 2 og 4 hjulstrukne biler, tunede og ikke tunede biler, ligesom motorstørrelsen afgør hvilken klasse man kører i.

Stadig også et klassemesterskaber at køre om
På trods af den nye mesterskabsstruktur, er det dog stadig muligt at blive Danmarksmester i den klasse man deltager i. Klassemesterskaberne udskrives af Dansk Automobil Sport (DASU).
I DASU mesterskabet for historiske biler, ligger Heino Mejer og Bo Mølgaard på en aktuel førsteplads, i deres klasse. Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen ligger her lunt i svinget på en aktuel fjerde plads.

Action på Juelsmindehalvøen
Juelsminde-Rally Den Jyske Sparekasse er på i alt 277 km, hvoraf ca. halvdelen er regulære og vanskelige hastighedsprøver, som køres på afspærrede små offentlige veje i området.

Allerede fredag aften, den 26. maj, vil det være muligt at se de hurtige og farvestrålende biler i Juelsminde. Her køres der fra kl. 18.00 til kl. 20.00 opvisnings- og træningsrunder på en lukket bane i centrum af Juelsminde by. Her vil der være mulighed for at se bilerne ”in action”, samt ved rallycentrum på Hotel Juelsminde Strand, at tage bilerne nøjere i øjesyn, samt at få en snak med kørerne og deres servicefolk.

Selve Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse køres lørdag den 27. maj, hvor der er start kl. 13.00 fra Juelsminde. Der køres i området omkring Rårup, Hornum, Klejs og Staksrode samt selvfølgelig i centrum af Juelsminde. Seks forskellige hastighedsprøver afgør hvem der skal stå øverst på skamlen, når deltagerne kommer tilbage til målet ved Hotel Juelsminde Strand ved 20.45-tiden.

/ Rally Team Mejer