Rally Team Mejer forsvarer placeringerne i Mini Rally Syd – turneringen.

Lørdag den 10. juni, køres 2. afdeling af Mini Rally Syd turneringen i rally på Fyn.
Det er Anderup El Rally, som atter køres i området omkring Assens, med rallycentrum i Ebberup. Der er lagt op til hård konkurrence, både om Mini Rally Syd mesterskabet, men også i både DASU Mesterskabet i mini rally, samt DASU mesterskabet i historisk rally.
DASU mesterskaberne er de officielle danmarksmesterskaber under Dansk Automobil Sports Union.

Heino Mejer og Bo Mølgaard fejrer den generelle 3. plads i Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse 2017
Foto: Allan POST

Rally Team Mejer ligger lunt i svinget i kampen om mesterskaberne.
Rally Team Mejers ene bil, som køres af Heino Mejer, Horsens og Bo Mølgård, Barrit, fører både Mini Rally Syd turneringen, DASU Mesterskabet for historiske biler, samt DASU Mesterskabet i mini rally for historiske biler.
Teamets anden bil med Kurt Mejer, Horsens og Vagn Åge Hansen, Vejle, har i år også blandet sig i toppen, og kan tage hul på Anderup El Rally med en foreløbig placering som nummer 4 i de tre mesterskaber.

Mange krogede smalle veje på Fyn.
Syren hegnene på Fyn er nok afblomstret når startskuddet lyder den 10. juni, men alt er grønt, og de mange hegn og hække langs rallyprøverne giver kørerne store udfordringer. Vejene er smalle, med rigtigt mange sving. Når løvet er grønt, er udfordringerne ekstra store, da de mange hegn gør det umuligt at overskue vejens forløb. Mange steder kan man kun se ganske kort fremad, og her kommer udfordringerne for mandskaberne i bilerne på prøve. Chaufføren skal tro på, at co-driveren læser noterne, som mandskabet har gjort tidligere på dagen, korrekt op. Kommer der en forkert besked til chaufføren, kan asfalten meget hurtigt slippe op, og bilen lande i naturen.

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen runder et skarpt hjørne i Juelsminde Rally Den Jyske Sparekasse 2017
Foto: Alex Rasmussen.

Rally Team Mejer er optimistisk med hensyn til Anderup El Rally.
Rally Team Mejers to biler har mange gange deltaget i det traditionsrige rally på Sydvestfyn, og ser frem til de store udfordringer lørdag den 10. juni.
Heino Mejer: ”Vi har kørt i området mange gange, og ofte hentet fine resultater med hjem til Horsens. Vi er selvfølgelig spændte på vejret på lørdag, og håber at vi har de rigtige dækkombinationer med til løbet. Bliver det regnvejr, bliver de smalle veje meget fedtede, da der på grund af de mange sving vil blive kørt en del jord ud på asfalten. Vi tager dog udfordringerne op uanset vejret, og håber på at vi atter kan køre topplaceringer med hjem til Horsens.

Begge biler har været delvist adskilt siden sidst løb i Juelsminde for 14 dage siden.
I slutningen af 2. afdeling af DM i Juelsminde for to uger siden, mistede Heino Mejer og Bo Mølgård noget af turbotrykket, så der ikke var optimal fart i bilen. Det er nu rettet – bilen har fået en renoveret turbo, så mon ikke den igen kan komme op på en stabil tophastighed, som på de lige strækninger er et godt stykke over 200 km/t.
Efter Juelsminde rallyet, ligger Heino Mejer og Bo Mølgård i øvrigt på en 2. plads i kampen om det samlede danske mesterskab, hvor Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen indtager 10. pladsen. Ganske godt kørt af familien Mejer i de gamle historiske Volvo 242 Turbo fra 1981. De kan stadig være med i toppen med de rigtige chauffører.

/ Rally Team Mejer