Rally Team Mejer i top og I bund.

Det blev en weekend med blandede følelser i Rally Team Mejer, da der fredag den 10. og søndag den 12. august, hvor både Heino Mejer og Kurt Mejer var i aktion på rallyprøverne. Ved Fårvang Rallyshow fredag d. 10. august, var der lagt op til hurtig kørsel i industriområdet omkring Tvilum Scanbirks møbelfabrik.

Kurt Mejer kørte et godt rallyshow, og sluttede med sin Volvo 242 Turbo på en 9. plads i den hårdt besatte klasse 5. Generelt kørte han sig til en placering som nr. 35. Efter 1. gennemkørsel af 3 inden finalerunden, lå Heino Mejer på en generel 13. plads, og på 3. pladsen i klasse 5. Imidlertid var det ikke Heino Mejers dag på asfalten. I 2. heat kom der underlige lyde fra gearkassen, så desværre var det exit fra løbet, med en nærmest eksploderet gearkasse.

Desværre er det ikke første gang, at der er problemer med gearkassen i den aldrende Volvo 242 Turbo. Heino Mejer og Volvo 242 Turbo er ellers altid lig med gode resultater, når mekanikken ikke driller. Heino Mejer ligger i øjeblikket på en samlet 4. plads i kampen om Autoplus Dansk Super Rally, som er det danske mesterskab i rally.

Fårvang Rallyshow skulle bruges til at varme op til både næste DM-afdeling, som køres i Ikast den 8. september, og til Munkebjerg Hill Climb, som blev kørt to dage efter Fårvang Rallyshow.

På forhånd var Heino Mejer udråbt til vinderfavorit i Munkebjerg Hill Climb, som han de to foregående år har vundet generelt. Der er ikke noget at sige til, at Heino Mejer kaldes ”Kongen af Munkebjerg”. Titlen fik han dog, på grund af gearkassen, ikke mulighed for at forsvare.

Også Kurt Mejer brugte de to arrangementer som forberedelse til næste afdeling af DM i rally, men havde også pludselig set en mulighed for at komme til tops på Munkebjerg. Han udnyttede muligheden, og kørte sig til en flot, flot generel 3. plads, blot 1/10 sekund efter Søren Bøgeskov på 2. pladsen, også i en Volvo 242 Turbo.

Som Kurt Mejer udtaler sig: ”Det gik godt. Regnvejret hjalp mig. Jeg er måske ikke så bange som mange af de andre kørere, når det vådt. Mange års erfaring gør nok at jeg har bedre styr på dækkenes reaktion, når asfalten er våd.

Heino Mejer Har nu et større renoveringsarbejde foran sig, inden næste DM-afdeling køres i september, mens Kurt Mejer måske blot kan nøjes med at skifte olien, og finde pudsekluden frem, så hans fine Volvo 242 Turbo kan stå skarp og i fin form til næste udfordring.