Kurt Mejer – 70 år, og stadig på toppen

3, 2, 1, kør – 70 år, 45 år, 20 år Mejer’s har noget at fejre.

Når der skrives om Rally Team Mejer, synonym med Kurt Mejer og Heino Mejer, har det ofte noget med rally at gøre. De er begge passionerede rallykørere, og er vant til at tælle ned til start.

I 2018 kan der ligeledes tælles, men denne gang er det ikke kun ned til start.

Den 10. april kan Kurt Mejer fejre sin 70 års fødselsdag, hvoraf de 45 år har væres som selvstændig værkstedsindehaver i Horsens.

Kurt Mejer startede værkstedet den 1. marts 1973, og har siden drevet værksted med speciale i Volvo fra adressen på Tunøgade i Horsens. Kurt Mejer kaldes rundt om i landet for Volvo-doktoren, hvilket ikke er helt malplaceret. Der er ikke den Volvo sygdom, som Kurt Mejer ikke kan diagnosticere. Ofte kan Kurt Mejer lytte sig til hvad bilen fejler. Ser han en møtrik, en bolt eller en lille plastdims, er det helt sikkert, at han ved nøjagtigt hvor den hører til, hvordan den skal monteres, og hvor hårdt den skal spændes for at fungere optimalt.

Kendskabet til Volvo skinner også igennem, når der tales motorsport. Kurt Mejer har altid kørt rally på et eller andet plan, og altid i Volvo.

I årene 1982 til 1991 var han kendt over alt i Europa for sin hurtige kørsel i Volvo 343.

Siden 2002 har han kørt historiske rally, først i en fin Volvo 142 fra 1969, og siden 2010 i en super optimeret Volvo 242 Turbo – en bilmodel, som Rally Team Mejer er ejer to stk. af. Den anden køres af sønnen Heino Mejer.

Det leder til det næste der kan fejeres. Den 3. januar kunne Heino Mejer fejre 20 års jubilæum ”hjemme i firmaet”, Kurt Mejers Auto, Horsens. 20 år i samme værkstedslokale som Kurt Mejer har sat sine spor. Heino Mejer er også lidt at en Volvo-doktor, hvis ikke ligefrem man skal kalde ham for Volvo-professoren.

Heinos kendskab til de svenske biler fra Volvo fabrikken er stor. Man skal ikke diskutere modeller og detaljer med ham, uden at vide hvad man taler om. Selv små detaljeændringer i modellerne fra år til år, behøver han ikke at tjekke op i de skrevne manualer for at kunne definere.