Rally Team Mejer sluttede sæsonen af med tre top placeringer i årets sidste hillclimb.

Lind ved Herning summede af lyden fra gamle rallybiler lørdag den 16. oktober, hvor Ringkøbing Landbobank Lind Hill Climb blev afviklet lige syd for Lind. Rally Team Mejer stillede op med tre deltagere, Heino Mejer og Kurt Mejer i hver sin velkendte Volvo 242 Turbo, og René Mejer med sin fine Volvo 480 Turbo.

Heino Mejer der havde taget sin faste co-driver, Bo Mølgaard, med i højre-sædet, gennemkørte hillclimb-prøven i hurtigste tid af alle, både i de to træningsheat og i de tre tællende heat. Dermed kunne Heino Mejer køre hjem med visheden om at han i 2021 har vundet samtlige heats i de rally sprints og hillclimbs han har deltaget i. Dermed kunne han også stille sig øverst på sejrsskamlen som klassevinder i klassen for biler over 2.000 ccm i Ringkøbing Landbobank Lind Hillclimb, i øvrigt for andet år i træk.


2021 sæsonen har for Heino Mejer og Bo Mølgaard været en sæson uden deltagelse i de sædvanlige DM-rallies. Den aldrende Volvo 242 Turbo er på vej på pension, og skal fremover kun bruges til udvalgte løb for ældre biler. Det bliver spændende at se hvornår Heino Mejer atter dukker op i DM-sammenhæng, og i hvilken bil det så måtte blive.

Kurt Mejer kørte som vanligt uden co-driver, når han deltager i hillclimbs. Endnu engang måtte han se sig slået af sønnen, men kunne dog køre i mål på en flot anden plads i klassen, med den fjerde hurtigste til af alle i løbet. Til Ringkøbing Landbobank Hill Climb havde Kurt Mejer fået skiftet turboen i bilen, som i de seneste løb havde manglet 10-15 km/t i topfart. Det var der nu kommet styr på, og afstanden til toppen af podiet var reduceret betydeligt i dette løb.


Med guldmedaljer og pokaler i den historiske klasse over 2.000 ccm i kampen om trofæerne i Mini Rally Syd-turneringen, og sølvmedaljer og pokaler i Danmarksmesterskabet for historiske biler, klasse 9, for biler over 2.000 ccm, og endelig sølvmedaljer i den nye landsdækkende Retro Speed Historisk Rally Cup, sluttede Kurt Mejer sæsonen af med et bredt og tilfreds smil. Mon ikke vi ser Kurt Mejer i DM-sammenhæng igen i 2022?

René Mejer har med 2021-sæsonen kørt sin anden fulde hillclimb-sæson i den fint renoverede Volvo 480 Turbo. Han kan se tilbage på en sæson hvor tiderne på hastighedsprøverne konstant er blevet bedre og bedre, og hvor han hastigt har nærmet sig de tider som resten af familien Mejer kører i de noget kraftigere Volvo 242 Turbo. I 2. heat i Ringkøbing Landbobank Hill Climb, var han blot 0,6 sekund efter Kurt Mejer.


René Mejers fortid som top-kører i Gokart skinner igennem, og det er tydeligt at se ude på hastighedsprøverne, at han nærmest har fået motorsporten ind med modermælken. Sæson 2021 har budt på flere klassesejre, så også han sluttede sæsonen af med tilfredshed i Ringkøbing Landbobank Lind Hillclimb. Her kørte han en klar klassesejr hjem, samt sluttede som sjette hurtigste bil af alle, blot 3,4 sekund efter Kurt Mejer i den meget kraftigere Volvo 242 Turbo. Blot en deltager sneg sig ind imellem de to gange Mejer.


Hurtigste tid af alle, fjerde hurtigste tid af alle og sjette hurtigste tid af alle til de tre Volvo-kørere fra Rally Team Mejer i årets sidste hillclimb, er teamet fuldt tilfredse med. Familieteamet kan nu se frem til vinterpausen, hvor indsatsen i sæson 2022 skal overvejes.

/Rally Team Mejer