Rally Team Mejer på podiet trods uheld

Sydjysk Rally blev ikke den…
succes Rally Team Mejer havde håbet på før starten gik i Give lørdag den 8. oktober. Hverken Kurt Mejer, Horsens og Vagn Åge Hansen, Vejle, eller Heino Mejer, Horsens og Bo Mølgård, Bjerre, nåede ret langt i dette ellers veltilrettelagte og meget udfordrende rally.
2-arkivbillede-kurt-mejer-og-vagn-aage-hansen-paa-en-af-de-hurtige-proever-i-rally-midtjylland-i-september-2016
Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen – Arkivbillede fra Midtjysk Rally

Prøve to blev skæbnesvanger…
for begge mandskaber, som startede ud på tørvejrsdæk. Ved starten kl. 12.00 i Give skinnede solen, og vejrguderne havde varslet blandet vejr hele eftermiddagen, dog uden regn. Ved starten på prøve to, begyndte det at regne kraftigt. Kort efter starten gik det først galt for Heino Mejer og Bo Mølgård. I en forholdsvis skarp højre kurve ville bilen ikke med helt rundt. Fart og dækvalg passede ikke til den glatte asfalt, og bilen endte lidt nede af en skrænt i noget kraftigt buskads og nogle små træer.
1-heino-mejer-og-bo-moelgaard-inden-asfalten-slap-op-paa-ss2-i-sydjysk-rally
Heino og Bo inden asfalten slap op på hastighedsprøve 2

Flere biler havde vanskeligt
ved at klare det skæbnesvangre sving, men værst gik det for Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen. De lavede en næsten identisk afkørsel med Heino Mejer og Bo Mølgård, og parkerede i samme krat, blot 5-10 cm. ved siden af Heino Mejers ellers fine Volvo 242 turbo. Det var helt surrealistisk at se de før så flotte Volvo’er stå der med næsten ens skader og buler.

Begge biler skal have en tur…
med strygejernet inden de igen er klar til at køre rally. Skaderne på bilerne er ret omfattende, men heldigvis er både kørere og co-drivere uskadte, bortset fra lidt blå mærker efter de kraftige 6-punkts seler.

Sikkerheden i nutidens rallybiler…
er heldigvis meget høj, og det er yderst sjældent at der sker personskade, selvom man kan undres når man ser rallybiler der har været lidt ude i naturen. Sikkerhedsburet i bilerne, kørernes personlige sikkerhedsudstyr såsom brandhæmmende køredragter og undertøj, handsker, højt udviklede hjelme med HANS (hals og nakkebeskyttende seler/remme, som holder hovedet fast i en stilling, så der ikke opstår nakke- og hovedskader, er med til at beskytte kørerne.

Med begge biler ude af rallyet…
blev det de optjente point i årets tidligere løb i både DASU-mesterskabet i Mini Rally, og i den internationale Mini Rally Syd turnering, der blev udslagsgivende for de endelige slutresultater i årets to turneringer.
14713019_10209824828834107_5401093982545857887_o
På trods af afkørslerne i Sydjysk Rally, var der pokaler til Rally Team Mejer – Fra venstre: Vagn Åge, Heino og Bo.

DASU-mesterskabet i Mini Rally…
På trods af uheldene for de to mandskaber, slutter de på podiet i den samlede stilling om DASU-mesterskabet i Mini Rally 2016 i klasse 8. Heino Mejer og Bo Mølgård rykkede en plads tilbage på listen, og slutter på 2. pladsen i mesterskabet. Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen havde nok point på kontoen til at bevare deres 3. plads.

I Mini Rally Syd turneringen…
blev der også rykket lidt rundt på placeringerne. Før Sydjysk Rally lå Heino Mejer og Bo Mølgård på en sikker 1. plads, som også blev slutresultatet. De kan nu kalde sig Mini Rally Syd mestre 2016.
Kurt Mejer og Vagn Åge Hansens uheld betød at de rykkede en plads ned på rangstigen, og måtte tage til takke med en 3. plads i årets turnering.

Sæson 2016 har været…
en blandet fornøjelse for teamet, som både har kæmpet med tekniske defekter og har haft et par gange hvor asfalten er sluppet op. Både lygtepæle og træer er sprunget ud foran bilerne, så der har været behov for lidt opretning af blikket.

Alt i alt er sæsonen godkendt…
når man ser på slutresultaterne i mesterskaberne. De mange forhindringer til trods, er det lykkedes at køre topplaceringer hjem i mesterskaberne. Teamet havde planlagt at slutte sæsonen af i Rally Denmark i Ans den 21. og 22. oktober, men det er nu tvivlsomt om bilerne bliver klar til om 14 dage.