Rally Team Mejer – ”Der er stadig mesterskaber at køre for”

Ved starten på FTZ Rally Roskilde
lørdag den 24. september, var humøret højt hos Rally Team Mejer. De to biler fra Rally Team Mejer var, inden løbet, førende i det historiske DASU-mesterskab i rally. Nu skulle der gives gas, så mesterskabet kunne sikres. Det er desværre ikke altid mål og resultater stemmer overens.
1-kurt-mejer-og-vagn-aage-hansen-i-et-af-de-hurtige-sving-i-rally-roskilde-foto-morten-dam
Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen i et af de hurtige sving i Rally Roskilde (Foto – Morten Dam)

Allerede efter de første tre hastighedsprøver omkring Roskilde, betød tekniske defekter, at det var slut for begge mandskaber. Det betyder at det bliver væsentligt vanskeligere at komme på den øverste plads på podiet i DASU-mesterskabet i historisk rally, da vi desværre er afhængige af flere resultater, når finalen køres i Ans sidst i oktober.

Der er dog stadig mesterskaber at køre efter…
Lørdag den 8. oktober køres Sydjysk Rally, med start fra Give Elementfabrik på Hjortsvangen i Give. Sydjysk Rally er 5. og sidste afdeling af Mini Rally Syd-turneringen, samt 6. og sidste afdeling af DASU-mesterskabet i mini rally 2016. DASU-mesterskaber køres i Dansk Automobil Sports Unions regi i de bilklasser og løbsformer, hvor Dansk Idræts Forbund ikke har udskrevet et officielt Dansk Mesterskab (DM).

DASU Mesteskabet Mini Rally, klasse 8…
føres inden Sydjysk Rally af Heino Mejer og Bo Mølgaard, med Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen på 2. pladsen, skarpt forfulgt at Hans Erik Madsen og Erik Bo Hansen på 3. pladsen. Pointfordelingen er meget tæt, og alle tre mandskaber har en mulighed for at tage mesterskabet med hjem. Den indbyrdes placering på podiet afgøres i Sydjysk Rally, som er 6. og sidste afdeling af DASU-mesterskabet i Mini Rally. Der er mange løsninger på kabalen… hvis, hvis og hvis.
heino-mejer-og-bo-moelgaard-presser-undervognen-helt-i-bund-under-en-haard-landing-i-rally-midtjylland-2016-foto-allan-post
Heino Mejer og Bo Mølgård presser undervognen helt i bund under en hård landing i Rally Midtjylland 2016 (Foto – Allan Post)

Hvis, hvis og hvis gør sig også…
gældende i Mini Rally Syd-turneringen. Her er rækkefølgen den samme som i DASU-mesterskabet, med Heino Mejer og Bo Mølgaard på 1. pladsen, Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen på 2. pladsen, og Hans Erik Madsen og Erik Bo Hansen på 3. pladsen. Her er det dog kun Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen der kan snuppe 1. pladsen fra Heino Mejer og Bo Mølgaard, mens kampen om 2. pladsen stadig er åben imellem alle mandskaber, afhængig af den indbyrdes placering, samt at alle gennemfører løbet.

Begge turneringers slutresultater er
fyldt med en mængde hvis’er, og det bliver spændende at se hvor de tre mandskaber står på podiet, når præmierne lørdag aften skal uddeles ved præmiefesten i Give. Rally Team Mejer er dog sikret et par pladser på podiet i begge turneringer, og det var målet, da sæsonen startede tilbage i april måned. Rally Team Mejer skal dog helst stå på de to øverste podiepladser, når løbet i Give er slut.

Sydjysk Rally har start kl. 12.01
fra Hjortsvangen 29 i Give, hvor der køres fire prøver i omegnen af Give, inden feltet vender tilbage til Give, hvor Sydjysk Rally’s første afdeling slutter kl. 13.48, med en publikumsprøve lige ved siden af servicepladsen. Derefter er der servicepause, hvor der vil være mulighed for at se servicefolkene arbejde på bilerne. Anden afdeling af Sydjysk Rally starter kl. 15.01, hvor de samme prøver køres igen. Prøven i Give er sidste prøve i år, og køres 2. gang kl. 16.48, hvorefter mesterskaberne vil være placeret, når resultatberegningen er færdig og godkendt af løbet dommere.

Der vil fra kl. 7.30 være

mulighed for at se de forskellige teams ankomme og etablere servicepladsen, ligesom der i løbet af formiddagen vil være stor aktivitet omkring rallybilerne inden de skal ud på eftermiddagens hastighedsprøver.

/Rally Team Mejer