Rally Team Mejer fik topplacering med hjem fra DM 2

Heino Mejer og Bo Mølgaard kom i lørdags hjem fra Anderup El Rally 2016 på Sydfyn med flere pokaler til kaminhylden.
Heino Mejer og Bo Mølgaard på en af de smalle Fynske grusveje
Heino Mejer og Bo Mølgaard på en af de smalle
Fynske grusveje (Foto: Beyer Rally Photo)

Anderup El Rally 2016 var 2. afdeling af både det danske mesterskab i Rally, samt i Mini Rally Syd – turneringen, som køres over fem løb i Syd og Sønderjylland, med en enkelt afstikker til Tyskland.
I kampen om placeringerne kørte Heino Mejer bilen sikkert i mål med en klassesejr, samt en flot placering som femte hurtigste mandskab ud af de 76 tilmeldte biler.
Resultatet er bemærkelsesværdigt, da der deltog mange meget hurtige, både 2 – og 4 – hjuls trukne nyere biler, fra både Danmark, Norge og Tyskland.
De burde nemt kunne sætte den gamle Volvo 242 Turbo grundigt på plads. Både Heino Mejer og Bo Mølgaard er selvfølgelig meget tilfredse med resultatet, som samtidig gav en flot førsteplads i den historiske klasse.
Med den placering udbyggede Heino Mejer og Bo Mølgaard deres føring i kampen om både det danske mesterskab og Mini Rally Syd turneringen, i klassen for historiske biler. Maksimumpoint i de først kørte to løb giver forhåbninger om et godt slutresultat når sæsonen slutter sidst på året. ”Der er dog lang vej endnu siger” Heino Mejer.
De små fynske veje, hvor Rallyklubben KDAK/FYN havde fundet nogle af de bedste smalle veje frem til årets Anderup El Rally var både krævende og sjove at køre på. Der blev afviklet tre forskellige specialstrækninger, som hver blev kørt to gange, så i alt seks specialstrækninger.
heino anderup 02
Heino Mejer og Bo Mølgaard henter topplacering i
Anderup El Rally 2016 (Foto: Beyer Rally Photo)

”Det er altid en fornøjelse at køre rally på de smalle veje på Sydfyn” sagde Heino Mejer og Bo Mølgaard samstemmende. ”Det er en stor udfordring for både køreren og co-driveren, da sving og toppe på vejen kommer så hurtigt, at co-driveren dårligt nok kan nå at fortælle køreren hvad næste udfordring byder på – mange af svingene er det vi kalder blinde sving, fordi man ikke kan se hvor vejen fører hen, eller hvor skarpt svinget er. De mange hegn langs vejen forhindrer simpelthen udsynet” fortsatte Heino Mejer.
For teamet var det en rigtig god dag i et veltilrettelagt og perfekt afviklet rally.
Bl.a. havde vi fornøjelsen af køre hastighedsprøve nr. 5 som hurtigste bil af alle deltagere. I dette rally prøvede vi vore nyindkøbte Pirelli dæk. Dækket er næsten på højde med de racerdæk, som tidligere kørte på, men ikke må anvende længere” sagde Heino Mejer efter løbet.
Ved start på sidste hastighedsprøve var teamet på en flot placering som fjerde hurtigste bil af alle, men lige da prøve seks skulle sættes i gang, begyndte det at styrtregne. Vi besluttede at få bilen hel med igennem løbet, og ikke satse, da vi på det tidspunkt var mere end to minutter foran nummer to i den historiske klasse.
Teamet har nu en pause på knapt tre uger, inden næste afdeling af Mini Rally Syd køres i Rally Sønderjylland med start i Gråsten den 11. juni. I pausen skal bilen nok engang gennemgås og serviceres så den er helt klar til nye udfordringer.