Kongen af Munkebjerg, Heino Mejer, slog til igen og bevarede sin uofficielle titel.

Rally Team Mejer stillede både lørdag d. 13. august til Munkebjerg Classic Sprint, og søndag d. 14. til Munkebjerg Hillclimb med fuldt hold bestående af tre biler. Stifteren af teamet, Kurt Mejer, og sønnerne Heino Mejer i hver sin fine gamle Volvo 242 Turbo, og yngste sønnen Rene Mejer i en flot totalt renoveret Volvo 480 Turbo, som han i øvrigt har ejet siden sine unge år, hvor det var hans første bil.

Munkebjerg Classic Sprint og Munkebjerg Hillclimb var tællende som henholdsvis 3. og 4. afdeling af HMS Historisk Mesterskab i Hillclimb. Hele Rally Team Mejer tog rigtigt gode point med hjem til den samlede stilling i mesterskabet.


Efter den sjette sejr i Munkebjerg Hillclimb, kan Heino Mejer stadig kalde sig Kongen af Munkebjerg. (Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)
Heino Mejer fik i lørdagens konkurrence problemer med gearkassen, og måtte trække sig ud af konkurrencen. Bilen blev omgående transporteret til værkstedet i Horsens, hvor der på et par timer blev monteret en ny gearkasse, så den atter var køreklar til søndagens Hillclimb. Herfra kunne Heino Mejer køre hjem med en flot 1. plads som hurtigste bil. Det var sjette gang at Heino Mejer besejrede konkurrenterne i Munkebjerg Hillclimb, så betegnelsen ”Kongen af Munkebjerg” må efterhånden sidde fast i hukommelsen, når nogen nævner det årligt tilbagevendende arrangement. Placeringen betyder at Heino Mejer stadig fører klasse 7B med 34 point efter fire afdelinger.


Kurt Mejer fanget lige efter starten ved Ishuset på Ibæk Strandvej.
(Foto: Allan Post Christiansen)


Kurt Mejer kørte sig ind på en 2. plads i klasse 7B om lørdagen, og en 4. plads på Munkebjergbakken, hvilket betyder at han bevarer sin foreløbige 2. plads i mesterskabet i klassen. Med 33 point efter de fire afdelinger, rykker Kurt Mejer meget tæt på kongen af bakken i den samlede stilling.
Alle muligheder for et mesterskab i klasse 7B er endnu åbent inden de sidste to afdelinger, som køres den 27. august med Dansand Classic Sprint i Silkeborg, og den 17. september på hjemmebanen i Horsens, hvor hjemmeklubben Horsens Automobil & Motor Klub er arrangør af det efterhånden traditionsrige Nim Hillclimb.


René Mejer, Volvo 480 Turbo, fører nu HMS Hillclimb mesterskabet i klasse 10B med et stort forspring til nr. 2. (Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Rally Team Mejers yngste deltager, René Mejer i den fint renoverede Volvo 480 Turbo forfulgte også sine muligheder for et mesterskab, og kørte begge dage en 2. plads hjem i klasse 10B. Med  sammenlagt 40 point i de fire kørte afdelinger, sender det ham op på en samlet 1. plads i mesterskabet, foran Gert Simonsen i BMW 2002ti med 28 point.

Det var et meget tilfreds Rally Team Mejer, som efter et par meget varme dage omkring Munkebjerg Hotel kunne køre hjem til Horsens med en ny samling pokaler til pokalskabet.

/Rally Team Mejer