Heino Mejer og Bo Mølgaard generobrede 1. pladsen i kampen om Danmarksmesterskabet i historisk rally.

Lørdag, den 29. juni blev 3. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally kørt med base på Korskro Motorsportscenter ved Esbjerg. Grindsted Motor Klub havde fundet 5 spændende hastighedsprøver frem, som hver blev kørt to gange, i alt godt 70 km udfordrende hastighedsprøver.

For Rally Team Mejers to biler med henholdsvis Heino Mejer og Bo Mølgaard i den ene, og Kurt Mejer og Steen Bøgelund i den anden, stod der vigtige point på spil. Efter en pointløs 2. afdeling, hvor begge biler desværre måtte udgå med mekaniske defekter, måtte der ikke ske udfald i 3. afdeling. Det skulle vise sig, at det blev med lodder og trisser, at der kom de nødvendige point på kontoen i kampen om det historiske mesterskab.

Heino Mejer og Bo Mølgaard får støvet i St. Darum Enge til at lette

For Heino Mejer og Bo Mølgaard drillede Volvo-mekanikken igen. To gange i løbet af dagen, måtte de skifte defekte tændrør, efter at de havde kørt det meste af to hastighedsprøver på tre cylindre. Heino Mejer siger: ”Der må have været en fejl i de leverede tændrør. Jeg har aldrig tidligere været ude for, at tændrørene bliver brændt af to gange i samme løb, og så endda på samme cylinder. Derudover var der et par af hastighedsprøverne, som absolut ikke passede til vores baghjultrækker. På grusprøverne måtte vi kapitulere overfor de nye firehjulstrækkere og for de forhjulstrukne biler med kraftige motorer – vi kunne slet ikke få bilens kræfter overført til det løse underlag, og måtte på disse hastighedsprøver tage til takke med sekundære placeringer”.

På trods af tændrørs problemerne sluttede Heino Mejer og Bo Mølgaard på en generel 13. plads, og kunne bestige den øverste plads på podiet i den historiske klasse 14, og dermed generobrede de føringen i kampen om Danmarksmesterskabet for historiske biler over 2.000 ccm. Placeringen betød også at de kørte sig på 1. pladsen i Mini Rally Syd turneringen. Desuden avancerede Heino Mejer og Bo Mølgaard fra 19. pladsen til 11. pladsen i Autoplus Dansk Super Rally, som er et mesterskab på tværs af alle klasser.


Kurt Mejer og Steen Bøgelund gav de mange tilskuere på Korskro-banen noget at tale om, når den hurtige Volvo 242 Turbo blev kastet rundt på banen

Kurt Mejer og Steen Bøgelund i den anden Volvo 242 Turbo, havde i løbets sidste halvdel problemer med en kobling, som ikke var særligt samarbejdsvillig. Det betød dårligere tider end forventet, men da bl.a. den værste konkurrent, Søren Bøgeskov måtte udgå af løbet, kunne Kurt Mejer og Steen Bøgelund sætte pointene for en 2. plads i klassen ind på pointkontoen, og dermed forvare deres 3. plads i klasse 14 i Danmarksmesterskabet.

Der holdes nu sommerpause indtil lørdag d. 31. august, hvor 4. afdeling af Autoplus Dansk Super Rally køres med rallycentrum i Slagelse.

/Rally Team Mejer