Historisk Rally Team Mejer fik sølvet med hjem fra Holland

Første afdeling af West Euro Rally Cup
Lørdag den 19. marts startede rallysæsonen for Historisk Rally Team Mejer.
Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen i Zuiderzee Rally 1016Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen tog turen til Zeuderzee Rally 2016, der startede Emmeloord i den nordlige del af Holland.
Zeuderzee Rally 2016 var første afdeling West Euro Rally Cup (WERC), som Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen med stor succes har deltaget i de seneste to sæsoner. I 2014 vandt de turneringen, og i 2015 kørte de en flot andenplads hjem til Horsens.God sæsonstart.
Det var et veltilpas team der søndag eftermiddag vendte tilbage til DK.
Efter et rally på 293 kørte kilometer, hvoraf de 115 kilometer var specialstrækninger, kunne teamet køre i mål i Emmeloord på en flot 2. plads i West Euro Rally Cup, samt en 3. plads i deres klasse.
Grunden til forskellen i placeringerne, skyldes at ikke alle deltagere kører om West Euro Rally Cup-mesterskabet.
Af alle de startende teams, kørte Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen sig til en placering som nr. 19, blandt mange nyere og firehjulstrukne biler.

Bevist at de gamle kan endnu.
Både Kurt Mejer og hans bil er efterhånden historiske.
Kurt Mejer, hører på trods af sin alder, (67) til i toppen af dansk rally, og har med sin Volvo 242 Turbo fra 1981 bevist at alder ikke betyder noget for hastigheden på de snoede special-
strækninger.
Med den rette mand, Vagn Aage Hansen, til at læse noterne og fortælle om vejens beskaffenhed, kan meget lade sig gøre i rally, og de kører pokaler hjem på stribe.
Kurt Mejer og Vagn Aage Hansen med fuldt blus på i Zuiderzee Rally 1016
Influenzaramt co-driver
Teamet er meget glade for resultatet i Holland, specielt når det tages i betragtning at Vagn Aage Hansen i dagene op til løbet var ramt af en kraftig influenza, og slet ikke var kommet sig til lørdagens strabadser på de Hollandske veje. Manglende stemme, kraftig hosten og feber til trods, kørte teamet årets første topplacering i hus.

Natkørsel foran stort publikum
Cirka halvdelen af løbet blev kørt i mørke, herunder to 20 km lange specialstrækninger i et industriområde i udkanten af Emmeloord.
Der havde hele dagen været tusindvis af tilskuere langs specialstrækningerne, men om aftenen kulminerede det med en kødrand af tilskuere langs ruten. De mange tilskuere havde en spændende, men kold aften.

Næste deltagelse
Næste rally som Historisk Rally Team Mejer deltager i, bliver første afdeling af det danske mesterskab, som køres i Cimbern Rally, med start i Süderbrarup ved Schleswig i Tyskland.

Lang Sæson i West Euro Rally Cup
I 2016 er det en lang sæson i West Euro Rally Cup.
Der køres i alt syv afdelinger med løb i både Holland, Tyskland, Sverige, Norge og Danmark.
Løbskalenderen for resten af året ser således ud:

18. og 19. marts – Zuiderzee Rally, Holland
6. og 7. maj – Rallye Sullinger, Tyskland
18.juni – Autosoft Vechtdal Rally, Holland
19. og 20. august – AM Snaphanerally, Sverige
3. september – Rally Sokndal, Norge
17. og 18. september – Hellendoorn Rally, Holland
22. og 23. oktober –  Finale – International Rally Denmark, Ans, Danmark