Titler, medaljer og pokaler til Rally Team Mejer.

Rally Midtjylland blev afgørende i kampen om DM – medaljer.
Hjøllund, syd for Silkeborg, var lørdag den 7. oktober omdrejningspunktet, da kampen om både det uofficielle danske mesterskab i Mini Rally, og Mini Rally Syd-turneringen skulle afgøres, og årets medaljer og pokaler skulle fordeles.

En regnvåd affære med store udfordringer.
Vejrguderne viste sig ikke fra deres venlige side, da Rally Midtjylland skulle afvikles. Allerede fra morgenstunden regnede det, og en tiltagende regn hen over dagen, gjorde vejene meget glatte, og mange steder stod der blankt vand på vejbanen.
Heino Mejer udtalte: ”Med det vejr kan alt ske. Vi må være kritiske i vores dækvalg – tørrer det op under løbet, har vi valgt forkert, for vi starter ud på regnvejrsdæk. Giver det mere regn, som vejrudsigten lover, har vi valgt rigtigt, og kan give fuld gas hele dagen”.

Havde valgt de rigtige dæk.
Da Rally Midtjylland var i gang over middag, stod det hurtigt klart, at det vigtige dækvalg var helt rigtigt. Ved pausen, efter de første to specialstrækninger, havde Heino Mejer og Bo Mølgaard placeret sig helt i top, på en flot generel 2. plads, med en klar føring i den historiske klasse. Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen lå på en flot generel placering som nr. 19 i det 52 biler store felt, og på en 2. plads i klassen.

Heino Mejer og Bo Mølgaard forcerer vandpytterne på vej mod DM titlen i Mini Rally. (foto: rallypics.dk)

Heino Mejer og Bo Mølgaard kørte, som altid, for at vinde, og de vandt.
Som altid når Heino Mejer og Bo Mølgaard stiller op, kom de for at vinde.
En flot generel placering, som 2. hurtigste bil af alle, samt klassesejr i den historiske klasse, placerede dem på øverste trin af podiet, da der skulle deles pokaler ud for dagens våde strabadser.


Heino Mejer og Bo Mølgaard havde godt fat i asfalten, trods det våde vejr (foto: rallypics.dk)

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen ville også være med.
Efter et par skuffende løb med motorproblemer, ville Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen ikke stå tilbage for den unge del af teamet. Der er kun plads til et hold på toppen af podiet, så når toppen indtages af teamets hurtigste ekvipage, må de anden hurtigste nøjes med de lavere trin på stigen. En flot 2. plads i klassen gav dog også adgang til podiet, da der skulle uddeles titler. Det var dog ikke uden sværdslag. Motoren drillede igen på de første to prøver. Kurt Mejer siger: ”Vores servicemandskab kan ikke takkes nok. Kun ved kun ved deres effektive og hurtige indsats i pausen, lykkedes det at få bilen igennem løbets sidste fire prøver. Nu skal motoren atter ud, og have et gennemgribende eftersyn inden næste løb i begyndelsen af november”.

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen i en behersket udskridning på en af de fedtede grusveje i Rally Midtjylland. (foto: rallypics.dk)

DM medaljer med hjem til Horsens.
Da Rally Midtjylland var sidste afdeling i kampen om både DASU-mesterskabet i Mini Rally (uofficielt DM), samt i Mini Rally Syd turneringen, betød dagens resultater, at Heino Mejer og Bo Mølgaard sluttede årets mini rally sæson på en flot samlet 1. plads i den historiske klassen, og samtidigt kunne køre hjem med Mini Rally Syd mesterskabet, mens Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen indtog bronzepladsen i begge mesterskaber.
Alt i alt var det en perfekt dag for Rally Team Mejer.


Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen i fuld acceleration på grus (foto: rallypics.dk)

Mangler kun to udfordringer mere i 2017 – Dansk Super Rally i november.
Årets rally sæson er ved at være slut, og nu mangler kun den afsluttende sidste afdeling om det officielle danske mesterskab, Dansk Super Rally, samt finalen i DM i historisk rally.
Mesterskaberne afgøres i Rally Denmark, som køres ved Kjellerup i den første weekend i november. Aktuelt ligger Heino Mejer og Bo Mølgaard, efter fire kørte afdelinger, på en flot 3. plads i kampen om mesterskabet i Dansk Super Rally, blot få point efter Ib Kragh/Freddy Petersen på 1. pladsen, og Marco Gersager/Jeanette Kvick på 2. pladsen
Rally Denmark er tillige finalen om det danske mesterskab i rally for historiske biler.
Her fører Heino Mejer og Bo Mølgaard før sidste afdeling. Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen ligger på en 5. plads i mesterskabet. I dette mesterskab, gæller de to dårligste placeringer i årets løb ikke med. Dermed er der stadig mulighed for en podieplacering til hele Rally Team Mejer.

/Rally Team Mejer