Rally Team Mejer stiller op med to biler til årets første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.

Efter en meget lang pause, skydes den danske rallysæson rigtigt i gang lørdag den 5. september. På grund af Covid 19 situationen, er årets rally sæson blevet væsentligt forkortet, ligesom løbsantallet er reduceret fra normalt seks afdelinger til blot at bestå af fire tællende afdelinger.

Det er klubben Rallye Motorsportfreunde Idstedt, som sammen med organisationen Mini Rally Syd, som står for første afdeling af Danmarksmesterskabet. Der er start i Süderbrarup ved Schleswig, hvor der er fundet nogle skrappe rallyprøver på de omkringliggende smalle og snoede veje, som bedst kan sammenlignes med det der kendes fra det Sydfynske landskab.

Danmarksmestrene i Historisk Rally fra 2019, Heino Mejer og Bo Mølgaard fik god træning i Munkebjerg Sprint forud for sejren i Munkebjerg Hillclimb 2020.

Rally Team Mejer stiller til start med de to kompetente Volvo 242 Turbo, med henholdsvis Heino Mejer og Bo Mølgaard i den ene bil Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen i den anden bil – Vagn Åge Hansen vikarierer for Kurt Mejers faste co-driver, Steen Bøgelund, som er forhindret i at deltage på dagen.

Det har i år været begrænset hvor meget der har kunnet trænes op til sæsonstart. Dog har begge mandskaber for to uger siden deltaget i det traditionsrige Munkebjerg Hillclimb, for historiske biler. Her forsvarede Heino Mejer sin titel fra 2019, og kunne for fjerde gang lade sig kåre som totalvinder af Munkebjerg Hillclimb. Kurt Mejer havde i Munkebjerg Hillclimb problemer med koblingen i bilen, og måtte se sig placeret på en sekundær placering. Siden Munkebjerg Hillclimb har begge biler været delvist adskilt, for at få den sidste service inden de udsættes for de skrappe prøvestrækninger i Nordtyskland.

Kurt Mejer og Steen Bøgelund måtte desværre kæmpe med en defekt kobling i Munkebjerg Hillclimb 2020.

Rally Team Mejer har meget at forsvare i årets fire afdelinger af Danmarksmesterskabet. I 2019 kunne teamet afslutte sæsonen med et Danmarksmesterskab i klassen for historiske biler over 2.000 ccm. til Heino Mejer og Bo Mølgaard, mens Kurt Mejer og Steen Bøgelund kunne hoppe på podiet, og modtage sølvmedaljerne for deres 2. plads i samme klasse.

Cimbern Rally starter lørdag den 5. september fra Süderbrarup. Desværre er der, på grund af Covid 19 restriktionerne, ikke adgang for publikum på servicepladsen, og meget begrænset adgang til de enkelte hastighedsprøver.

Årets fire afdelinger om Danmarksmesterskabet er:

5. september – Cimbern Rally 2020 – Süderbrarup, Tyskland
18. september – Sydhavs Rally 2020 – Nykøbing Falster
3. oktober – Rally Naturens Rige 2020 – Ikast
24. oktober – DM finale – Djursland

Alle datoer er med forbehold for ændringer i henhold til Covid 19 restriktioner.

/ Rally Team Mejer