Podieplaceringer til Rally Team Mejer i Sydjysk Rally 2017

Fuldt mandskab i Sydjysk Rally 2017.
Lørdag den 26. august, stillede Rally Team Mejer til start i Sydjysk Rally 2017 omkring Vejle.
Det var med fuld bemanding, og de to hurtige Volvo 242 Turbo, at teamet en tidlig lørdag morgen kørte til Bredsten ved Vejle, hvor der var start og mål for deltagerne.

Heino Mejer og Bo Mølgård på et af de få korte lige stykker af special strækningen ved Tørskind.

Begge mandskaber havde forberedt sig optimalt.
Både Kurt Mejer, Horsens / Vagn Åge Hansen, Vejle i den ene Volvo 242 Turbo, og Heino Mejer, Horsens / Bo Mølgård, Barrit havde forberedt sig optimalt til løbet.
Begge biler blev, efter sidste løbsdeltagelse i Fårvang Rallyshow, adskilt og serviceret, så de i Vejle skulle fungere perfekt.

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen skærer tæt på keglerne i et blødt højhastigheds sving ved Højen syd for Vejle.

Trods reparation – alligevel problemer for Heino Mejer og Bo Mølgård.
Ved Fårvang Rallyshow manglede Heino Mejer sit 2. gear. Heino Mejer mente, at fejlen i den efterfølgende omgang på værkstedet var fundet og repareret.
Desværre dukkede fejlen igen op kort efter starten i Sydjysk Rally. Heino Mejer og Bo Mølgård måtte derfor køre stort set hele løbet uden 2. gear. De formåede dog, trods problemerne at køre sig helt til tops.

Samarbejdet har i begge biler været helt optimalt på denne lørdag.
I Vejle Ådalen går vejene op og ned. Der er stejle stigninger, mange sving og vejene er mange steder rigtigt smalle.
Bevoksningen langs vejene gør at de mange sving er uoverskuelige. Samarbejdet imellem 1. og 2. kører i bilen er derfor yderst vigtig.
Når 2. køreren guider chaufføren igennem ruten, skal oplysningerne om vejens beskaffenhed komme i det rigtige splitsekund, så der kan komme et godt ”flow” i bilen.
Selv den mindste fejlinformation giver for hårde opbremsninger eller for lidt fart.
Når 10. del sekunderne tæller, kan selv små fejl være fatale.

Podieplacering til begge Rally Team Mejer mandskaber.
Både Heino Mejer / Bo Mølgård og Kurt Mejer / Vagn Åge Hansen kørte et perfekt rally.
Heino og Bo kunne efter løbet bestige podiet på øverste trin, med en flot 1. plads i deres klasse, samt en placering som 5. hurtigste bil af alle deltagere.
Kurt og Vagn Åge kørte sig til en flot 3. plads i klassen, og sluttede på en 15. plads i det samlede felt.

Godt rally med store udfordringer.
Efter løbet udtalte Heino Mejer:
”Det var et rigtigt godt rally med meget svære hastighedsprøver. Der var store udfordringer på de snævre prøver, hvor man mange steder ikke kunne se mere end 50 – 100 meter frem. Manglen af vores 2. gear fik heldigvis ikke betydning for placeringen i klassen.
Vi skal være optimalt kørende til næste udfordring, som er 3. afdeling af det officielle danske mesterskab i rally, som køres i Slagelse den 8. og 9. september.
Vi ligger aktuelt på en 2. plads i DM, og det vil vi gøre vort bedste for at forbedre”.

Kurt Mejer efter løbet:
”Det var en varm omgang. Dyb koncentration og meget arbejde bag rattet. Vi har gjort det godt, og er rigtigt godt tilfredse med vores 3. plads i klassen.
Et flot rally med store udfordringer både for 1. og 2. køreren. Ligesom Heino og Bo, stiller vi til start i 3. afdeling af det danske mesterskab i Slagelse den 8. og 9. september.”

Må atter bruge tid på værkstedet
Heino Mejer:
”Vi må atter engang have bilen på liften, og få gearkassen ud og adskilt. Vi ved ikke rigtigt hvor fejlen med det manglende 2. gear ligger. Vi har dog en formodning og søger videre. Vi skal nok være 100% klar inden DM løbet i Slagelse.
Kurts bil skal selvfølgelig også have et eftersyn og en gang service. Vi bruger, sammen med hele serviceteamet, nogle aftner de næste to uger på at blive klar.