Frustrationerne fortsætter hos Rally Team Mejer

Efter skuffelsen for to uger siden, hvor Rally Team Mejer måtte trække begge biler ud af første afdeling i kampen om Danmarksmesterskabet, skulle anden afdeling køres med rallycentrum i Nykøbing Falster.

Efter motor-havarierne i Tyskland, blev der tyndet ud i delene på reservedelslageret. Komponenterne i de kraftige Volvo motorer ligger ikke som lagervarer på reservedelslagrene rundt om i Europa, så mange af de beskadigede dele, bl.a. stempler, må specialfremstilles når der opstår skader. Nye bestilte reservedele nåede ikke frem fra producenten, så begge biler kunne blive klar til anden afdeling på Falster, så teamet koncentrerede sig om at få den motor med færrest skader klargjort i løbet af de få dage der var mellem første og anden afd. af DM.

Kurt Mejer med co-driver Vagn Åge Hansen i Cimbern Rallye 2020
(Arkivbillede – Foto: HBHahn)

Det blev Kurt Mejer og Steen Bøgelund, som skulle forsvarer de blå teamfarver, da starten på Sydhavsrally gik i Nykøbing Falster lørdag den 19. september kl. 12.30. Kurt Mejers Volvo 242 Turbo var samlet og prøvekørt med godt resultat natten til fredag, inden afgang mod Sydhavsøerne fredag morgen.

Fredag eftermiddag blev brugt til notekørsel og teknisk kontrol, således at teamet var helt klar til lørdagens udfordringer, og udfordringer blev det udover det ønskede. Allerede på løbets første hastighedsprøve, begyndte olielampen at lyse på den sidste kvarte omgang på prøven. Bilen blev parkeret i en indkørsel til en ejendom, da der ikke skulle gambles med store skader.

Ved hjemkomsten måtte Kurt Mejer måtte konstatere, at den endnu engang havde brændt et stempel, og beskadiget andre vitale dele i motoren. På værkstedet i Horsens venter man nu spændt på, hvornår der dukker en sending nye reservedele om fra producenten, så der kan blive bygget to nye motorer. Forhåbentlig lander de en af de nærmeste dage, da der skal bruges noget tid til at samle det hele igen, inden tredje afdeling af Danmarksmesterskabet køres lørdag den 3. oktober i nærheden af Ringkøbing.

Lykkes det, kan frustrationerne dog vendes til optimisme, da ingen af de øvrige konkurrenter i klassen for historiske biler over 2000 ccm. har gennemført de første to afdelinger. Der startes dermed på en frisk resultattavle i mesterskabet, men med blot to afdelinger tilbage, skal der køres sikkert med biler der er 100% drift sikre.

De resterende to af årets fire afdelinger om DM:

3. oktober – Rally Naturens Rige 2020 – Ringkøbing
24. oktober – DM finale – Djursland

Datoerne er med forbehold for ændringer i henhold til Covid 19 restriktioner.

/ Rally Team Mejer