En kort sæson med store udfordringer for Rally Team Mejer

Covid-19 pandemien har også ramt dansk rallysport, som efter sommerferien har haft en kort og hektisk efterårssæson. For Rally Team Mejer har det været en større udfordring end ønsket. Ved første afdeling om Danmarksmesterskabet, som blev kørt ved Schleswig i Tyskland, måtte både Heino Mejer/Bo Mølgaard og Kurt Mejer/Vagn Aage Hansen trække sig ud af løbet med store motorskader, som det tog lang tid at få repareret.

Heino Mejer og Bo Mølgaard havde en god test forud for DM finalen, og blev generel vinder af Landbobanken Hillclimb ved Herning.

De to gamle Volvo 242 Turbo er nogle af publikums store favoritter ude på hastighedsprøverne. Ulempen ved de gamle biler, er at mange reservedele ikke ligger på lager, men skal specialfremstilles hver gang noget går i stykker. Det betød, at der ikke var reservedele nok på lager til at begge biler kunne blive klar til anden afdeling om Danmarksmesterskabet der blev kørt på Falster, med start i Nykøbing Falster. Her stillede kun Kurt Mejer op, denne gang med Steen Bøgelund i højresædet, for at vise teamets farver på prøverne. Desværre måtte Kurt Mejer endnu engang trække sig ud af løbet med en slem motorskade.

Kurt Mejer med Vagn Aage Hansen i co-driversædet kørte hjem fra Landbobanken Hillclimb med en 3. plads i bagagen.

For to uger siden blev tredje afdeling om Danmarksmesterskabet kørt omkring Tarm i Vestjylland. Her var der fravær af Rally Team Mejer, da ingen af bilerne endnu var klar til kamp. De nødvendige reservedele landede først på værkstedet efter løbets afvikling.

Begge biler er nu blevet klar, og forud for fjerde og sidste afdeling om Danmarksmesterskabet i 2020, som køres ved Randers lørdag den 24. oktober, var der lørdag den 17. oktober mulighed for at teste bilerne i Landbobankens Hillclimb ved Herning.

René Mejer kom flot i mål med en klassesejr i Landbobanken Hillclimb ved Herning.

For Rally Team Mejer blev det en god test, med en generel sejer til Heino Mejer og Bo Mølgaard. Det betød også en klassesejr, med Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen på tredje pladsen. For anden gang i år, deltog René Mejer i et hillclimb med sin fine Volvo 480, som det denne gang lykkedes ham at køre ind på en flot første plads i klassen. Det må kaldes fuldt hus til Rally Team Mejer.

Med lidt småjusteringer, ser det ud til at de to Volvo 242 Turbo er klar til at køre de sidste prøvekilometer om årets Danmarksmesterskab for historiske biler.

Det har været en mærkelig sæson på grund af COVID19 pandemien. Danmarksmesterskabet blev reduceret til fire afdelinger mod normalt seks afdelinger. Det er faldet sådan ud, at både vi og vores konkurrenter i den historiske klasse for biler over 2.000 ccm er udgået af de første tre afdelinger. Det betyder at finaleløbet i Randers bliver afgørende for mesterskabet, og da kun jeg og min far stiller op i klassen, er vi sikret en guld- og en sølvplacering i mesterskabet, såfremt vi gennemfører løbet. Vi håber selvfølgelig på at vi får begge biler med igennem det sidste rally, men det er en noget flad fornemmelse at kunne vinde et mesterskab uden værdig konkurrence ude på prøverne”, Siger Heino Mejer, og fortsætter,

”I kampen om det generelle danske mesterskab, Dansk Super Rally, er løbet også kørt. Med tre løb uden point, har vi ikke mulighed for en topplacering, hverken i slutstillingen i mesterskabet, eller i fjerde afdeling ved Randers. Der er mange kilometer grusprøver, hvor alle de 4-hjulstrukne biler har en stor fordel. Dog bliver der lidt spænding i Djurs Rally, da den svenske serie, Volvo Cup har valgt at køre en afdeling af deres mesterskab i DM-finalen. Der bliver lidt artsfæller for vores Volvo’er at sammenligne sig, specielt på grusprøverne, som svenskerne jo er eksperter i.