Dm medaljer til rally team mejer igen i år.

Covid-19 pandemien har i høj grad påvirket dansk motorsport. Rally-sæsonen har været særdeles kort, da det efter nedlukningen først blev muligt at køre rally igen i begyndelsen af september, med første DM-afdeling i Cimbern Rally i Tyskland, den 5. september.

Dermed skulle der i september og oktober afvikles fire afdelinger om mesterskabet, hvilket ramte Rally Team Mejer hårdt. Svære motorskader i første og anden afdeling fik indflydelse på sæsonen, da det viste sig vanskeligt at skaffe de nødvendige reservedele.

Heino Mejer og Bo Mølgaard kunne efter en kort sæson og underlig sæson køre hjem med endnu et Danmarksmesterskab i den historiske klasse over 2.000 ccm, da DM finalen blev kørt på Djursland.

Teamet var dog ikke det eneste team, som var ramt at motorskader, så da fjerde og sidste afdeling om Danmarksmesterskabet skulle køres lørdag den 24. oktober på Djursland, var man i den mærkværdige situation, at ingen i den historiske klasse 14 for biler over 2.000 ccm havde gennemført et rally i de første tre afdelinger.

Desværre for konkurrencen om medaljerne, var teamets to biler de eneste der stillede til start i klassen i finalen, så hvis både Heino Mejer / Bo Mølgaard og Kurt Mejer / Steen Bøgelund gennemførte løbet, var det kun et spørgsmål om fordelingen af guld- og sølvmedaljerne.

Kurt Mejer og Steen Bøgelund sikrede sig sølvmedaljer i Danmarksmesterskabet for historiske biler over 2.000 ccm, da Djurs Rally blev kørt i de efterårsfarvede skove på Djursland.

Som Heino Mejer udtalte inden løbet:
Det har været en mærkelig sæson på grund af COVID19 pandemien. Danmarksmesterskabet blev reduceret til fire afdelinger mod normalt seks afdelinger. Det er faldet sådan ud, at både vi og vores konkurrenter i den historiske klasse 14, for biler over 2.000 ccm er udgået af de første tre afdelinger. Det betyder at finaleløbet i Randers bliver afgørende for mesterskabet, og da kun jeg og min far stiller op i klassen, er vi sikret en guld- og en sølvplacering i mesterskabet, såfremt vi gennemfører løbet. Vi håber selvfølgelig på at vi får begge biler med igennem det sidste rally, men det er en noget flad fornemmelse at kunne vinde et mesterskab uden værdig konkurrence ude på prøverne”,

Håbet om at få begge biler igennem løbet skulle vise sig at være tæt på at gå galt. Allerede inden den første pause mistede Heino Mejer sin servostyring, og så er en svensk traktor vanskelig at manøvre rundt på prøverne.

Heino Mejer og Bo Mølgaard med pokaler og blomster, efter klassesejren i Djurs Rally 2020.

Servostyringen blev dog repareret i den efterfølgende pause, så der igen kunne styres igennem de mange sving på prøverne. Det kostede dog syv strafsekunder, som heldigvis ikke fik betydning for slutplaceringen. På løbets sidste prøve kom der mærkelige lyde fra Heino’s Volvo, så de sidste kilometer af prøven og hjemkørselen til mål på transportetapen blev gennemført med lav hastighed og max. 2.500 omdrejninger på motoren.

Kurt Mejer kæmpede igennem det meste af løbet med en turbo, som kun virkede periodevis. Her blev fejlen fundet i den sidste pause, og man troede at problemet var løst. Dog kørte bilen stadig ikke optimalt, men i mål kom den, og med begge biler i mål, var der for fjerde år i træk, og for syvende gang i alt, guldmedaljer til Heino Mejer / Bo Mølgaard, og for andet år i træk sølvmedaljer til Kurt Mejer / Steen Bøgelund i Danmarksmesterskabet i den historiske klasse 14. Kurt Mejer har tidligere vundet sølvmedaljer i 2017 og 2019, og bronzemedaljer i 2018 i klasse 14.

Placeringerne i Djurs Rally blev en 1. og en 2. plads i klassen, mens Heino Mejer og Bo Mølgaard sluttede på en generel 7. plads, foran flere af de 4-hjulstrukne biler. Kurt Mejer og Steen Bøgelund sluttede på en generel placering som nr. 32.